Sylwester 2021

menu sylwestrowe w Fortezza

PRZYSTAWKI

ZAPIEKANY CAMEMBERT ZE SMAŻONĄ GRUSZKĄ, GORĄCĄ ŻUROWINĄ I PUDREM MIGDAŁOWYM

|VEGETARIAN|

42 PLN

BEFSZTYK TATARSKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z ŻÓŁTKIEM I DOMOWYMI MARYNATAMI

52 PLN

KREWETKI SMAŻONE Z CZOSNKIEM, PODANE NA GRILOWANEJ CUKINII Z RUKOLĄ

48 PLN

NA PUSTY ŻOŁĄDEK

PYSZNE STARTERY

SAŁATY

MIX SAŁAT Z PIECZONĄ DYNIĄ, BURACZKAMI, SEREM FETA, PESTKAMI SŁONECZNIKA I DIPEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM

|VEGETARIAN|

36 PLN

MIX SAŁAT Z RUKOLĄ, MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI, SUSZONYMI POMIDORAMI, OLIWKAMI, PIECZONYM CZOSNKIEM, OLIWĄ BAZYLIOWĄ I CHEDDAREM/span>

|VEGETARIAN|

40 PLN

MIX SAŁAT Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, CZERWONĄ FASOLĄ, KUKURYDZĄ, CZERWONĄ CEBULĄ I SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM

54 PLN

MIX SAŁAT Z KURCZAKIEM, SELEREM NACIOWYM, GOTOWANYM JAJKIEM, KUKURYDZĄ I SOSEM KOPERKOWO-JOGURTOWYM

42 PLN

MIX SAŁAT Z KARMELIZOWANYM W MIODZIE TOFU Z GRUSZKĄ  POMIDORKAMI I CZERWONĄ CEBULKĄ

|VEGETARIAN|

36 PLN

NA LEKKI ŻOŁĄDEK

SAŁATKOWE MIXY

ZUPY

KREM Z POMIDORÓW PELATI Z RYŻEM JAŚMINOWYM I OLIWĄ BAZYLIOWĄ

18 PLN

ŻUREK STAROPOLSKI NA DOMOWYM ZAKWASIE Z WĘDZONKĄ I GOTOWANYM JAJKIEM

20 PLN

SEZONOWA – ZE ŚWIEŻYCH DARÓW NATURY DOSTĘPNYCH W SEZONIE

18 PLN

NA ROZGRZEWKĘ

GORĄCE ZUPY

DANIA MIĘSNE

KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI, PODANA W SOSIE ŚLIWKOWO-WINNYM Z KAPUSTĄ MODRĄ, PIECZONYM JABŁKIEM Z ŻURAWINĄ I PYZAMI

70 PLN

STEK ZE SCHABU Z SOSEM GRZYBOWYM ZE ŚLIWKĄ, PODANY Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I BRUKSELKĄ GLAZUROWANĄ W MIODZIE

52 PLN

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PIECZONE W BEKONIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI I POMIDORAMI, SOSEM MADEROWYM, GRILLOWANYMI WARZYWAMI I ZAPIEKANYM PUREE ZIEMNIACZANYM

56 PLN

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ PIECZONY NA LAWIE WULKANICZNEJ, PODANY Z FRYTKAMI STEAKHOUSE, SAŁATKĄ Z KARCZOCHAMI I POMIDORKAMI ORAZ SOSEM WHISKEY (DO WYBORU SOS: CZYSTY, CZOSNKOWY, ZIELONY PIEPRZ)

94 PLN

FILETOWANE UDKO KURCZAKA W SOSIE CURRY Z DYNIĄ, MARCHEWKĄ, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I MLEKIEM KOKOSOWYM, PODANE Z ZIEMNIAKAMI PUREE

48 PLN

GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA Z PLASTREM BEKONU, SOSEM WĘGIERSKIM Z CALVADOSEM, WARZYWAMI GRILLOWANYMI I RYŻEM CURRY

48 PLN

BRYZOL Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z BOROWIKAMI, SOSEM MADEROWYM, GRILLOWANYM OGÓRKIEM, POMIDORKAMI I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI

78 PLN

DLA SPRAGNIONYCH BIAŁKA

SOCZYSTE MIĘSO

DANIA RYBNE

FILET Z ŁOSOSIA PIECZONY Z CYTRYNĄ, PODANY NA RISOTTO POMIDOROWYM, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I SOSEM SZAFRANOWYM

62 PLN

HALIBUT PIECZONY PODANY Z RATATOUILLE WARZYWNYM, SMAŻONĄ GRUSZKĄ I POMIDORAMI PELATI ORAZ PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI

66 PLN

DLA MORSKICH SMAKOSZY

SWIEŻE RYBKI

DANIA DLA DZIECI

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

16 PLN

MAKARON PENNE Z SOSEM BOLOŃSKIM

32 PLN

NUGGETSY Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI

32 PLN

DLA MAŁYCH BRZUSZKÓW

MNIEJSZE PORCJE

DESERY

CIASTO PORZECZKOWE Z SERKIEM MASCARPONE, BISZKOPTEM CZEKOLADOWYM I SOSEM KARMELOWYM

20 PLN

DESER TIRAMISU Z AMARETTO I FRUŻELINĄ OWOCOWĄ

20 PLN

PUCHAR LODOWY Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM, BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ KARMELOWO-CZEKOLADOWĄ

18 PLN

A NA KONIEC

SŁODKA CHWILA