Propozycja menu
Zestaw I
Cena: 152 zł / os
Zestaw II
Cena: 182 zł / os
Zestaw III
Cena: 192 zł / os
Zupa:
Barszcz świąteczny z uszkami
Zupa:
Zupa z suszonych grzybów z łazankami
Zupa:
Zupa z suszonych grzybów z łazankami
Przystawka:
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.
Danie główne:
/1,5 porcji na osobę/
Filety karpia pieczone na maśle z cebulką i tymiankiem, podane z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną z pomidorkami.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.
Danie główne:
/1,5 porcji na osobę/
Udko kaczki w sosie śliwkowo-pomarańczowym, podane z pyzami i modrą kapustą z jabłkiem.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu, podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.
Danie główne:
/1,5 porcji na osobę/
Filety karpia pieczone na maśle z cebulką i tymiankiem, podane z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną z pomidorkami.
Udko kaczki w sosie śliwkowo-pomarańczowym, podane z pyzami i modrą kapustą z jabłkiem.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu, podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.
Deser:
/1 porcja na osobę/
Prażone jabłka z bakaliami, lodami piernikowymi, bitą śmietaną i posypką kakaowo-orzechową.
Deser:
/1 porcja na osobę/
Prażone jabłka z bakaliami, lodami piernikowymi, bitą śmietaną i posypką kakaowo-orzechową.
Ciasto świąteczne:
/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik
Ciasto świąteczne:
/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik
Ciasto świąteczne:
/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik
Zakąski zimne:
Możliwość domówienia kolacji
/2 porcje na osobę podawane na paterach/
Cena: 50 zł / 2 porcje
Filet śledziowy w konfiturze z jabłek i cebulki z pomidorami w korzennej nucie.
Gotowany sandacz duszony w pomidorach podany na warzywach.
Łosoś gotowany podany z konfiturą z czerwonej cebuli, pomarańczy i imbiru.
Schab pieczony z czosnkiem przekładany musem śliwkowo – winnym.
Rolada drobiowa z serem pleśniowym, orzechami i winogronami.
Polędwiczki wieprzowe z kurkami.
Mix sałat z trzema gatunkami serów, prażonymi migdałami i dresingiem miodowo-winnym.
Sałatka z kurczakiem, grzybami marynowanymi i pomidorkami koktajlowymi z dresingiem koperkowym.
Sałatka z marynowanych papryk z serem feta i oliwkami.
Pieczywo, masło.
PAKIETY NAPOJÓW:
I PAKIET OPEN BAR (dotyczy Wigilii powyżej 30 osób)
kawa, herbata, napoje gazowane, soki, woda, wino, wódka 120 zł/os
II PAKIET Z WŁASNYM ALKOHOLEM (dotyczy Wigilii powyżej 30 osób)
kawa, herbata, woda bez ograniczeń, 0,5l soku na osobę, własny alkohol 48 zł/osobę
III NAPOJE NALICZANE WG ZUŻYCIA
kawa czarna/biała – 10 PLN
herbata w dzbanku – 12 PLN
sok w karafce 1l – 15 PLN
woda z cytryną w karafce – 10 PLN
Coca Cola, Fanta, Sprite 1,5l – 18 PLN
Prosecco Castelforte – 85 PLN/0,75l
wino domu białe/czerwone – 48 PLN/1l
wino butelkowe – od 50 PLN/0,75l
wódka Stock Prestige – 70 PLN/0,5l
wódka Absolut – 90 PLN/0,5l
whisky Ballantines – 130 PLN/0,5l
bourbon Jack Daniels – 170 PLN/0,5l