Propozycja menu

Zestaw I

Cena: 125 zł / os

Zestaw II

Cena: 145 zł / os

Zestaw III

Cena: 160 zł / os

Zupa:

Barszcz świąteczny z uszkami

Zupa:

Zupa z suszonych grzybów z łazankami

Zupa:

Zupa z suszonych grzybów z łazankami

Przystawka:

Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.

Danie główne:

/1,5 porcji na osobę/
Filety karpia pieczone na maśle z cebulką i tymiankiem, podane z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną z pomidorkami.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.

Danie główne:

/1,5 porcji na osobę/
Udko kaczki w sosie śliwkowo-pomarańczowym, podane z pyzami i modrą kapustą z jabłkiem.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu, podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.
Pierogi z kapustą i grzybami podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem.

Danie główne:

/1,5 porcji na osobę/
Filety karpia pieczone na maśle z cebulką i tymiankiem, podane z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną z pomidorkami.
Udko kaczki w sosie śliwkowo-pomarańczowym, podane z pyzami i modrą kapustą z jabłkiem.
Filety z kurczaka z sosem z grzybów leśnych, śliwek i rozmarynu, podane z kluseczkami francuskimi i buraczkami glazurowanymi miodem.

Deser:

/1 porcja na osobę/
Prażone jabłka z bakaliami, lodami piernikowymi, bitą śmietaną i posypką kakaowo-orzechową.

Deser:

/1 porcja na osobę/
Prażone jabłka z bakaliami, lodami piernikowymi, bitą śmietaną i posypką kakaowo-orzechową.

Ciasto świąteczne:

/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik

Ciasto świąteczne:

/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik

Ciasto świąteczne:

/1 porcja na osobę/
Makowiec, Sernik, Szarlotka, Piernik

Zakąski zimne:

Możliwość domówienia kolacji
/2 p
orcje na osobę podawane na paterach/
Cena: 40 zł / 2 porcje

Filet śledziowy w konfiturze z jabłek i cebulki z pomidorami w korzennej nucie.
Gotowany sandacz duszony w pomidorach podany na warzywach.
Łosoś gotowany podany z konfiturą z czerwonej cebuli, pomarańczy i imbiru.
Schab pieczony z czosnkiem przekładany musem śliwkowo – winnym.
Rolada drobiowa z serem pleśniowym, orzechami i winogronami.
Polędwiczki wieprzowe z kurkami.
Mix sałat z trzema gatunkami serów, prażonymi migdałami i dresingiem miodowo-winnym.
Sałatka z kurczakiem, grzybami marynowanymi i pomidorkami koktajlowymi z dresingiem koperkowym.
Sałatka z marynowanych papryk z serem feta i oliwkami.
Pieczywo, masło.

PAKIETY NAPOJÓW:

I PAKIET OPEN BAR (dotyczy Wigilii powyżej 30 osób)
kawa, herbata, napoje gazowane, soki, woda, wino, wódka 120 zł/os

II PAKIET Z WŁASNYM ALKOHOLEM (dotyczy Wigilii powyżej 30 osób)
kawa, herbata, woda bez ograniczeń, 0,5l soku na osobę własny alkohol 42 zł/osobę

III NAPOJE NALICZANE WG ZUŻYCIA
kawa czarna/biała – 10 PLN
herbata w dzbanku – 12 PLN
sok w karafce 1l – 15 PLN
woda z cytryną w karafce – 10 PLN
Coca Cola, Fanta, Sprite 1,5l – 18 PLN
Prosecco Castelforte – 85 PLN/0,75l
wino domu białe/czerwone – 48 PLN/1l
wino butelkowe – od 50 PLN/0,75l
wódka Stock Prestige – 70 PLN/0,5l
wódka Absolut – 90 PLN/0,5l
whisky Ballantines – 130 PLN/0,5l
bourbon Jack Daniels – 170 PLN/0,5l