OFERTA WESELNA
Do dyspozycji Pary Młodej i Gości oddajemy salę bankietową o powierzchni blisko 300 m2, oraz taras przy wejściu głównym do sali. Wyjątkowość tego miejsca podkreślają mury dawnej fortyfikacji, będące częścią sali. Proponujemy wiele możliwości aranżacji sali oraz dekoracje dostosowane do potrzeb i wymagań Pary Młodej.
WYJĄTKOWE ŚLUBY CYWILNE
W WYJĄTKOWYM MIEJSCU
Oferujemy kompleksową organizację ceremonii, która z całą pewnością pozostanie na długo zarówno w pamięci samej Pary Młodej, jak i wszystkich gości biorących udział w uroczystości. Śluby cywilne w plenerze odbywają się pomiędzy gmachami obiektu, nad schronem z 19 wieku będącego częścią Twierdzy Poznań. Śluby odbywają się w obecności urzędnika USC.
ZADBAMY O PODNIEBIENIA
DLA NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCYCH SMAKOSZY
Wyśmienite dania kuchni polskiej, włoskiej i bawarskiej. Potrawy przygotowujemy tylko z naturalnych i świeżych składników.
Hotel ForZa***
DLA WAS I WASZYCH GOŚCI
Zakwaterowanie w 24 eleganckich, przestronnych pokojach Hotelu Forza.
Bezpłatnie pokój dla Pary Młodej (w przypadku przyjęć powyżej 50 osób).
Możliwość zorganizowania wspólnego śniadania w lobby hotelowym, po spędzonej nocy w hotelu i poprawin.
Bezpłatny przestronny parking.
PROPONUJEMY DO WYBORU
trzy pakiety menu, w każdym zestaw rozkoszy i obfitości dla podniebienia Twoich Gości
Pakiety Fortezza
Dla tych którzy chcą uraczyć Swoich gości czymś niecodziennym
– Pakiet srebrny
– Pakiet złoty
– Pakiet platynowy
PAKIET SREBRNY
cena menu za osobę: 280,00 zł
Uroczysty toast kieliszkiem wina musującego
Zupa /1,2 porcji na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowana w wazach
Krem z pieczonego selera z prażonymi migdałami
Domowy rosół z kury z makaronem
Dania ciepłe /2 porcje na osobę/
(do wyboru 3 pozycje) serwowane na półmiskach
Pierś kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z sosem szałwiowym oraz gotowanymi warzywami, podana z białym i dzikim ryżem
Schab szpikowany ziołami, podany z zasmażoną kapustą i gotowanymi ziemniakami w pietruszce
Soczysta karkówka wieprzowa pieczona w ziołach i piwie z modrą kapustą i pyzami
Pierś indyka faszerowana rucolą i ricottą z emulsją pomidorową oraz gotowanym brokułem, serwowana z opiekanymi ziemniakami
Polędwiczka z dorsza na suszonych pomidorach z winem, z grillowanymi warzywami, serwowana z białym i dzikim ryżem
Deser /1 porcja na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowany
Maliny na gorąco z nutą pomarańczy, gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i czekoladą
Wiśnie na gorąco z nutą pomarańczy i lodami czekoladowymi oraz bitą śmietaną
Dania zimne /2 porcje na osobę/
(do wyboru do 3 pozycje), serwowane w bufecie
Sandacz gotowany w białym winie z cytrynką
Łosoś wędzony w roladzie ze szpinakiem
Pstrąg na duszonych warzywach z pomidorami
Befsztyk tatarski
Polędwiczki z kurkami
Schab z musem chrzanowym
Pasztet staropolski
Pierś indyka z musem brokułowym
Rolada drobiowa z kaparami i oliwkami i suszonymi pomidorami
Deska wędlin polskich z marynatami (dla 10 osób)
Sałatka serowa z orzechami i winogronami
Sałatka grecka
Sałatka makaronowa z pomidorkami i pikantnym salami
Zakąska ciepła po północy /1 porcja na osobę/
(1 zestaw do wyboru), serwowana
Kremowy barszcz z nutą pomarańczy
Żurek staropolski
Strogonow z grzybami leśnymi
Pierś indyka z kurkami w śmietanie
Do wybranego zestawu serwujemy bułeczki Fortezza z masełkiem
PAKIET ZŁOTY
cena menu za osobę: 320,00 zł
Uroczysty toast kieliszkiem wina musującego
Zupa /1,2 porcji na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowana w wazach
Aksamitna zupa grzybowa z prawdziwkami
Francuska zupa serowa z grzankami ziołowymi
Dania ciepłe /2,5 porcji na osobę/
serwowane na półmiskach
Pieczona kaczka w sosie śliwkowo – winnym, serwowana z modrą kapustą i pyzami
Pierś indyka faszerowana szpinakiem i borowikami z sosem gorgonzola, serwowana z opiekanymi ziemniakami
Polędwiczka wieprzowa pieczona w rozmarynie z sosem żurawinowo-rozmarynowym, serwowana z glazurowaną w miodzie marchewką paryską oraz włoskimi gnocchi z masłem
Schab szpikowany ziołami, serwowany z zasmażoną kapustą i gotowanymi ziemniakami w pietruszce
Łosoś zapiekany z pesto migdałowym w sosie szafranowym z gotowanym brokułem, serwowany z białym i dzikim ryżem
Deser /1 porcja na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowany
Lody jogurtowe z musem z białej czekolady z pulpą truskawkową
Panna cotta z musem z mango i mrożonymi malinami
Dania zimne /2,5 porcji na osobę/
(do wyboru do 3 pozycje), serwowane w bufecie
Łosoś gotowany z cytrynką
Sandacz gotowany z czerwonym kawiorem
Łosoś wędzony w roladzie ze szpinakiem
Sola z paluszkami krabowymi
Pstrąg na duszonych warzywach z pomidorami
Befsztyk tatarski
Polędwiczki z kurkami
Schab z musem chrzanowym
Pasztet z królika
Pierś indyka z musem brokułowym
Rolada drobiowa z kaparami i oliwkami i suszonymi pomidorami
Deska serów z winogronami i orzechami (dla 10 osób)
Deska wędlin polskich z marynatami (dla 10 osób)
Sałatka serowa z orzechami i winogronami
Sałatka grecka
Sałatka makaronowa z pomidorkami i pikantnym salami
Zakąska ciepła serwowana po północy /1 porcja na osobę/
(1 zestaw do wyboru), serwowana
Kremowy barszcz z nutą pomarańczy
Żurek staropolski
Strogonow z grzybami leśnymi
Pierś indyka z kurkami w śmietanie
Do wybranego zestawu serwujemy bułeczki Fortezza z masełkiem
PAKIET PLATYNOWY
cena menu za osobę: 360,00 zł
Uroczysty toast kieliszkiem wina musującego
Przystawka zimna /1 porcja na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowana
Carpaccio z dojrzewającego schabu wg receptury Fortezzy z pieczonymi buraczkami, musem z zielonego groszku, roszponką i oliwą bazyliową
Gotowany łosoś podany na rucoli z jajkiem przepiórczym i sosem kawiorowym
Zupa /1,2 porcji na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowana w wazach
Aksamitna zupa grzybowa z prawdziwkami
Francuska zupa serowa z grzankami ziołowymi
Krem z kurek ze śmietanką i świeżym koperkiem
Krem z pieczonej papryki i warzyw z prażonymi migdałami
Dania ciepłe /2,5 porcji na osobę/
(do wyboru do 5 pozycji), serwowane na półmiskach
Pieczona kaczka w sosie śliwkowo – winnym, serwowana z modrą kapustą i pyzami
Pierś indyka faszerowana szpinakiem i borowikami z sosem gorgonzola, serwowana z opiekanymi ziemniakami
Polędwiczka wieprzowa pieczona w rozmarynie z sosem żurawinowo-rozmarynowym, serwowana z glazurowaną w miodzie marchewką paryską i włoskimi gnocchi z masłem
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych z kurkami w śmietanie, gotowanymi warzywami i kluseczkami
Schab szpikowany ziołami, serwowany z zasmażoną kapustą i gotowanymi ziemniakami w pietruszce
Soczysta karkówka wieprzowa pieczona w ziołach i piwie z modrą kapustą i pyzami
Łosoś zapiekany z pesto migdałowym, sosem szafranowym z gotowanym brokułem, serwowany z białym i dzikim ryżem
Polędwiczka z dorsza na suszonych pomidorach z winem, serwowana z cukinią i kaszą bulgur
Deser /1 porcja na osobę/
(do wyboru 1 pozycja), serwowany
Lody jogurtowe z musem z białej czekolady z pulpą z truskawkową
Panna cotta z musem z mango i mrożonymi malinami
Dania zimne /2,5 porcji na osobę/
(do wyboru do 8 pozycji), serwowane w bufecie
Łosoś gotowany z cytrynką
Sandacz gotowany z czerwonym kawiorem
Łosoś wędzony w roladzie ze szpinakiem
Sola z paluszkami krabowymi
Pstrąg na duszonych warzywach z pomidorami
Befsztyk tatarski
Polędwiczki z kurkami
Schab z musem chrzanowym
Pasztet z królika
Pierś indyka z musem brokułowym
Rolada drobiowa z kaparami, oliwkami i suszonymi pomidorami
Deska serów z winogronami i orzechami (dla 10 osób)
Deska wędlin polskich z marynatami (dla 10 osób)
Sałatka serowa z orzechami i winogronami
Sałatka grecka
Sałatka makaronowa z pomidorkami i pikantnym salami
Zakąska ciepła serwowana po północy /1 porcja na osobę/
(1 zestaw do wyboru), serwowana
Kremowy barszcz z nutą pomarańczy
Żurek staropolski
Strogonow z grzybami leśnymi
Pierś indyka z kurkami w śmietanie
Do wybranego zestawu serwujemy bułeczki Fortezza z masełkiem